Cara Paling Cepat Atasi Buasir Dengan Cepat Dan Mudah

 

Buasir .

Anda sedang alami buasir ?

Pasti peritkan. Nak bergerak susah, nak baring susah apatah lagi nak duduk. Sangat mengganggu rutin harian anda kan.

 

Tonton Video Ini 

 

 

Saya sendiri pernah kena buasir ni. Puncanya saya banyak ambil makanan coklat semasa hamilkan anak kedua. Saya terlampau layan rasa teringin atau mengidam tu buatkan stok coklat tak pernah takde dalam peti ais .

Sebab kan itu, saya alami sembelit pada usia kandungan 5 bulan.

Akibat dari sembelit setiap kali nak membuang , ia beri tekanan kepada dubur dan tekanan dari bayi juga yang semakin kebawah buatkan terjadinya buasir.

Keadaan ini berterusan sehingga bersalin. Buasir sukar untuk di masukkan semula kerana kedudukan bayi yang menekan. Saya berusaha mengambil ostematrix untuk melembutkan najis dan elakkan mengambil makanan dan minuman coklat.

Selepas bersalin , buasir semakin teruk. Nurse yang datang juga kata buasir sy macam kelopak bunga ros. Doktor yang rawat pun sarankan untuk buat pembedahan buang buasir selepas habis pantang.

Allah..dengar perkataan bedah terus takut.

Jadi saya berikhtiar dengan set pantang shaklee dan juga vivix .

Jom ikuti kisah testimoni saya sendiri dalam usaha cara saya mengatasi masalah buasir dengan cepat dan mudah ketika berpantang dan bonus kesan lain yang saya dapat selepas konsisten mengambil set pantang dan vivix.

 

 

 

Testimoni Pengguna Atasi Masalah Buasir Dengan Mudah Dan Berkesan

 

TESTIMONI 24: FARAH QURRATUN AINI

[BUASIR KETIKA HAMIL SEMBUH & JAUNDICE CEPAT TURUN DENGAN SET BERPANTANG SHAKLEE]
.

Assalammualaikum Saya Farah Qurratun Aini ibu kepada 2 orang cahaya mata. Saya ingin berkongsi kisah Shaklee Effect saya selepas menggunakan set berpantang Shaklee yang sangat awesome tu.
.

Kisahnya saya mengalami sembelit ketika berpantangkan anak sulung pada tahun 2014. Ketika itu disebabkan tiada pengalaman saya lambat mengambil ostematrix. Kesan nya ketika hendak membuang najis sudah menjadi keras. Disebabkan itu saya mengalami pendarahan dan ada sedikit buasir. Namun begitu selepas berpantang saya tidak berusaha untuk menghilangkan buasir tersebut kerana saya tidak lagi mengalami sembelit dan tidak berasa sakit.
.

Namun begitu, disebabkan tidak mengambil kisah tentang masalah buasir tersebut, saya sekali lagi mengalami sembelit yang teruk ketika mengandungkan anak yang ke-2. Bila sembelit maka bausir pun muncul. Apa yang saya perasan , pengambilan coklat yang banyak ketika hamil menjadi penyebab saya sembelit. Bila dah sakit, bengkak dan berdarah saya terus mengambil Ostematrix, Omega Guard dan Garlic Complex. Alhamdulilah buat sementara waktu buasir tersebut tidak lagi sakit dan bengkak. Namun ketika usia kandungan 7 bulan ,saya merasakan buasir saya makin terkeluar disebabkan faktor bayi makin membesar dan menekan usus kita.
.

Apabila saya melalui proses bersalin normal, masalah buasir saya sampai ke tahap yang teruk. Menurut kata nurse yang datang melawat buasir saya dah keluar menjadi bentuk kelopak bunga ros dan saya dapat merasakan buasir tersebut bengkak. Doktor juga mengesyorkan saya melakukan pembedahan ikat buasir tersebut selepas berpantang. Kesan luka ketika proses bersalin juga membuatkan kesengsaraan yang amat sangat. Saya tidak boleh duduk dan jika berusaha untuk duduk pon saya perlu sengetkan punggung namun tidak lebih dari 15 minit. Menyusukan bayi juga saya terpaksa menyusukan secara baring.. Lagi bertambah sengsara apabila saya dan bayi di tahan wad semula kerana bacaan kuning bayi pada hari ke-3 13.7mg/dL. Keadaan diri yang begitu dan perlu menyusukan bayi sekerap yang boleh untuk menurunkan bacaan kuning membuatkan saya rasa sangat tertekan namun saya tabahkan jua hati. Fahamlah kan katil hospital macam mana..tinggi dan keras.
.

Alhamdulilah, asbab saya mengambil set berpantang Shaklee, esoknya hari ke-4 bacaan kuning bayi menurun dan petang itu saya boleh discaj dari wad. Bila balik rumah , saya pulun lagi beri susu sekerapnya kepada bayi dan malam tu saya mula mengambil Vivix. Alhamdulilah hari ke-5 bacaan kuning 12.2mg/dL dan hari ke7 bacaan kuning 9.5mg/dL dan doctor terus discaj anak saya dari kuning. Namun kami tetap membawa anak cek kuning sehingga hari ke-10 dan bacaan akhir kuning nya ialah 7.0mg/dL. Sepenuhnya anak saya sembuh dari jaundice
.

Selain itu, susu badan juga lebih meriah berbanding ketika berpantang anak sulung dan paling menakjubkan setelah 2 minggu konsisten ESP, Vita C, B-Complex, Ostematriks, Omega Guard, Garlic, Lecithin, dan Vivix , buasir saya semakin mengecut dan jahitan saya juga semakin sembuh. Saya dah boleh bergerak laju tanpa memikirkan luka jahitan dan saya tidak langsung berasa ngilu dibahagian jahitan. Saya tidak langsung alami sembelit walaupon saya mengambil minuman coklat. Yang paling saya teruja selepas berpantang buasir saya langsung tiada..nurse yang buat checkup ketika genap sebulan selepas bersalin juga terkejut melihat buasir yang teruk dahulu semakin sembuh dan Alhamdulilah saya yakin buasir saya sudah tiada dan tak perlu lagi melakukan pembedahan ikat buasir. Dan bonus nya, berat badan saya juga hanya tinggal 50Kg sahaja berbanding masa buat buku pink ketika usia kandungan 8minggu berat saya 55Kg dan pagi sebelum bersalin berat akhir saya 63Kg. Jumlah berat saya turun dengan Set Berpantang Shaklee ini ialah 13kg.
.

Alhamdulilah.. Itulah Shaklee Effect saya. Dan saya amat mengesyorkan ibu-ibu diluar sana yang mencari Set Berpantang pilih lah set berpantang Shaklee kerana ia sangatlah value for money!!

.

Set Shaklee Untuk Atasi Sembelit & Buasir

Jika anda bukan seorang ibu hamil, ibu berpantang dan menyusu, anda boleh hanya mengambil vitamin ini untuk atasi masalah buasir.

  • Omega Guard – untuk mengurangkan keradangan dan bengkak buasir
  • Ostematrik – untuk lembutkan najis
  • Herblax – untuk cuci usus dan melawaskan pembuangan
  • Zinc – untuk cepatkan penyembuhan luka dalaman yang kita tak
  • Vivix – untuk membaiki sel-sel dan melindungi sel dari radikal bebas. Juga bantu mempercepatkan busir sembuh.

 

Testimoni Pengguna Menggunakan Set Buasir & Sembelit

Cara atasi buasir dengan mudah

 

Cara atasi buasir dengan mudah

 

Cara atasi buasir dengan mudah

Jadi apa tunggu lagi ? Segera dapatkan set buasir anda di sini

 

Beli shaklee online

 

 

Daftar ahli shaklee

 

ATAU 

HUBUNGI SAYA UNTUK KONSULTASI LANJUT DAN CARA MAKAN YANG BETUL UNTUK CEPAT KECUTKAN BUASIR

 

Pengedar shaklee ipoh

 

FARAH QURRATUN

SMS/WHATSAPP/CALL 016-4140985

POSTAGE SELURUH MALAYSIA INDONESIA SINGAPORE BRUNEI

COD- IPOH, MERU, CHEMOR, KLEBANG, TG RAMBUTAN, TAMBUN, MANJOI, SILIBIN, HRPB IPOH, KVLC IPOH