Bagaimana cara turunkan gula pesakit kencing manis dengan cepat? Ada ke cara paling berkesan nak turunkan paras gula kencing manis ni ? Baca entry ini sehingga habis anda akan dapat jawapannya.

Sebelum itu mari kita tengok apa punca terjadinya penyakit kencing manis ? Adakah kerana ia penyakit keturunan maka anda pun berisiko untuk dapat kencing manis ?

 

turunkan gula kencing manis

 

Bagaimana Kencing Manis Terjadi ?

 

Ia terjadi apabila pankreas ( organ dalam tubuh yang berfungsi untuk mengeluarkan bahan kimia sejenis hormon yang dikenali insulin) gagal berfungsi secara normal yang mengakibatkan penghasilan hormon insulin yang tidak cukup untuk membawa masuk gula ke dalam sel badan.

Fungsi insulin adalah untuk menukarkan makanan kepada tenaga dan disalurkan ke sel-sel badan supaya setiap sel akan bertenaga dan dapat berfungsi dengan baik. Tanpa insulin yang cukup inilah yang menyebabkan terjadinya lebihan gula di dalam saluran darah. Sebab itu, penghidap diabetes akan berasa keletihan dan kekurangan tenaga kerana gula tidak dibekalkan ke dalam sel.

Maka , gula tadi akan berkumpul dalam darah dan meningkatkan kadar atau paras gula dalam darah dan pesakit akan didiagnos sebagai pesakit kencing manis.

 

Risiko gula tinggi dalam darah Pesakit kencing manis

 

 

Tanda-Tanda & Gejala

  • Selalunya dikesan semasa pemeriksaan untuk masalah-masalah lain seperti:
    1. Kabur penglihatan.
    2. Penyakit kulit yang berterusan.
    3. Luka lambat sembuh.
    4. Jangkitan pada sistem pembuangan air kecil dan kemaluan.
    5. Kebas kaki.
  • Tanda-tanda lain termasuk:
    1. Dahaga.
    2. Kerap buang air kecil dalam kuantiti yang banyak.
    3. Letih dan lesu.
    4. Penurunan berat badan walaupun mempunyai selera yang baik.
    5. Kelemahan otot.
    6. Kegatalan tanpa ruam.

 

Faktor-Faktor Terjadinya Kencing Manis

  • Berlebihan berat badan / kegemukan.
  • Tidak bersenam dan gaya hidup tidak aktif.
  • Pemakanan- pengambilan makanan tinggi lemak dan kurang serat.
  • Keturunan- diabetes mempunyai perkaitan yang kuat dalam keluarga.
  • Peningkatan umur.
  • Bangsa – Kaum India mempunyai lebih risiko mendapat diabetes.

 

Kesan Paras Gula Tidak Dikawal 

Jika paras gula pesakit kencing manis tidak dikawal, ia boleh mengakibatkan pesakit itu

  • Keliru, tidak sedarkan diri (diabetic coma).
  • Menyebabkan kerosakan jangka panjang kepada:
    1. Mata-kabur penglihatan, katarak, pendarahan dalam mata yang boleh menyebabkan buta.
    2. Saraf-kebas atau hilang deria rasa di tangan dan kaki boleh mengakibatkan kecederaan tanpa di sedari.
    3. Otak-angin ahmar (strok).
    4. Buah pinggang- kegagalan buah pinggang.
    5. Jantung- serangan jantung.

 

Cara Berkesan Turunkan Gula Pesakit Kencing Manis

Selain ubat yang diberikan oleh doktor , anda juga boleh berikhtiar dengan mengambil Vivix Shaklee sebagai ikhtiar menurunkan bacaan gula dalam darah. Ini bagi mengelakkan bacaan gula naik dan jika ubat tidak mampu untuk membantu menurunkan bacaan gula, pasti anda akan dinasihatkan untuk cucuk insulin.

Jadi bagi mengelakkan bacaan gula terus naik , atau maintain tinggi, anda boleh cuba ikhtiar dengan vivix shaklee. Vivix shaklee adalah minuman botani yang berasaskan alam semulajadi dan organik. Vivix tidak mempunyai bahan pengawet dan ia sangat pure dan pekat.

Sebotol 150ml dan tahan 30-45hari.

 

Testimoni Vivix Bantu Turunkan Gula Pesakit Kencing Manis

 

Testimoni ini dikongsikan oleh saudari NURUL SYAZWANI SALLEH

 

Bagaimana cara turunkan gula pesakit kencing manis

 

Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni.

Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply. Hahaha..

Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih sihat, muka lebih ceria. Cu kata badan pun rasa sedap sihat. Siap boleh kejar-kejar dengan angsa.

Sejak kebelakangan ni Cu ada masalah untuk bertutur dengan baik. Cu tak sihat and tend to lost her vocabulary at times. Tapi bila jumpa Cu hari tu dah lancar sikit. Lebih baik dari sebelum ni. Sebelum ni baca dan promote Vivix membantu meningkatkan fungsi otak. Tapi sekarang dah nampak sendiri dan semakin yakin dengan Vivix. Dengan izin Allah, what Vivix did worth the price!

Is it my eyes playing trick or she does look younger? 🤔

Alhamdulilah..tiada kata yang lebih bermakna dari rasa hati yang bersyukur bila dapat bantu ibu saudara sihat seperti biasa.

Testimoni Dari Pengguna Vivix Yang Lain

Cara turunkan gula kencing manis

Cara turunkan gula kencing manis

Cara turunkan gula kencing manis

 

Cara turunkan gula kencing manis

 

Berminat untuk dapatkan vivix secara online anda boleh terus beli dengan klik gambar dibawah 

order vivix sekarang

 

Nak beli dengan harga promosi ? Lebih murah dan jimat ? 

 

Daftar ahli shaklee

Boleh hubungi saya disini untuk dapatkan konsultasi secara eksclusif dan berterusan. 

whatsapp pengedar vivix